Nieuwsbrief

Hieronder vindt u passages uit de nieuwsbrief die ik maandelijks naar mijn abonnees verstuur. In de nieuwsbrief hou ik geïnteresseerden op de hoogte van mijn reilen en zeilen door middel van verhalen, filmpjes en foto’s. Mocht u zich willen inschrijven, klik dan hier.

Nieuwe Datum!

Ja hoor! We hebben weer een nieuwe datum voor het concert ‘Time stands still’ in Theater de Nieuwe Regentes. En wel zondag 10 oktober, om 14.00. Luitist Wouter Lucassen en ik hebben nu gekozen voor één concert, in plaats van twee na elkaar. We gaan er toch wel een beetje vanuit dat ná de zomer het bezoekersaantal voor concerten en voorstellingen boven de 30 ligt. En mocht dat niet het geval zijn, dan is een tweede voorstelling op deze zondag zo toegevoegd! Het zal een feest zijn om na zo’n lange tijd weer voor publiek te mogen zingen. En deze Engelse lute songs verdienen het om gehoord te worden, want het zijn stuk voor stuk juweeltjes! 

Eerste Stemdemo

De basiscursus stemacteren is officieel afgesloten met m’n eerste stemdemo. Hij is best leuk geworden! Gelukkig mag ik met de vervolgcursus nog een heleboel leren en ervaring opdoen. Hoewel we tijdens de basiscursus geen les hebben gehad van de oprichter van Stemacteren.nl, heeft Barnier Geerling wel naar onze demo’s geluisterd en feedback gegeven. Dit is wat hij te zeggen had naar aanleiding van mijn demo:

“Wat een mooi warm geluid (met een licht heesje) heb je! Je kunt super expressief zijn en dat vind ik ook echt te gek aan je opnames. Let wel op dat je niet te nadrukkelijk spreekt, soms vind ik je articulatie te duidelijk en te aanwezig. Verder is dit een heel tof resultaat waar je echt trots op kunt zijn!”

Ik vrees dat die iets te nadrukkelijke articulatie misschien wel een beroepsdeformatie is van klassieke zangers! Niettemin een goed punt om aan te werken.