Nieuwsbrief

Hieronder vindt u passages uit de nieuwsbrief die ik maandelijks naar mijn abonnees verstuur. In de nieuwsbrief hou ik geïnteresseerden op de hoogte van mijn reilen en zeilen door middel van verhalen, filmpjes en foto’s. Mocht u zich willen inschrijven, klik dan hier.

Koor en Corona

De koorwereld heeft het nog steeds moeilijk met de Corona-maatregelen. Met één koor ben ik inmiddels alweer aan het repeteren geslagen. Zanggroep de Paradijsvogels uit Zoetermeer is een koor van zo’n 20 vrouwen. Met dit aantal is het naleven van de maatregelen in onze grote repetitieruimte goed te doen. En het is enorm genieten om deze dames weer zo los te zien gaan en weer uit volle borst te horen zingen! Dit zou ik voor mijn andere koor, Koor EigenWijs uit Pijnacker ook graag willen. Maar omdat dit koor twee keer zo groot is, kunnen we met deze Corona-maatregelen nog niet uit de voeten. We hopen dat tijdens de persconferentie van 20 september de anderhalve-meter-maatregel (voor het zingen zelfs twee meter!)  versoepeld wordt, waardoor ook dit koor weer bij elkaar kan komen.

Dedicon

Facebook kan in sommige gevallen best handig zijn. Zo zag ik een aantal keer een gesponsord bericht van Dedicon voorbijkomen. Dedicon is een instelling die ervoor zorgt dat mensen met een leesbeperking makkelijker toegang hebben tot boeken, kranten en tijdschriften. Het Facebook-bericht meldde dat Dedicon op zoek was naar vrijwillige voorlezers. Dat leek me wel wat! Op die manier zou ik al heel wat vlieguren kunnen maken als stemacteur. De eerste auditie-ronde bestond uit een tekst over ‘Artificial Intelligence’ die je thuis kon inspreken en via de website moest opsturen. Voor de tweede auditie-ronde moest ik live (via de computer) voor een coach voorlezen, zowel een fragment uit een roman, een non-fictie boek, een schoolboek en wat korte teksten in het Engels, Frans en Duits. Deze teksten had ik vooraf ontvangen en kon ik voorbereiden. Naast deze teksten kreeg ik ook nog een fragment uit een thriller, die ik niet had kunnen voorbereiden met allemaal moeilijke Scandinavische namen! De auditie duurde zeker een uur, maar was eigenlijk, ondanks de zenuwen, al heel leuk om te doen. Na twee weken in spanning te hebben gewacht, kreeg ik de beslissende mail: ik ben aangenomen als vrijwillige voorlezer bij Dedicon!!! Begin oktober krijg ik een korte opleiding; eerst twee online groepssessies, daarna enkele één-op-één sessies met een coach en dan mag ik mijn eerste boek gaan voorlezen. Ik verheug me erop! Ben benieuwd welk boek het gaat worden!

Time stands still

De titel van het liedprogramma lijkt steeds meer bewaarheid te worden. We proberen al zo lang deze prachtige muziek ten gehore te brengen. Maar het kan toch niet anders dan dat het concertje met luitist Wouter Lucassen in Theater de Nieuwe Regentes nu eindelijk door kan gaan! Zondag 10 oktober gaat het gebeuren! Dan mogen Wouter en ik de liederen van Dowland en tijdgenoten aan u laten horen. Het voelt nu al heel bijzonder, zo’n eerste concert sinds lange tijd. Dus kom luisteren!! Maak het mee! Hoor hoe deze juweeltjes zich stuk voor stuk voor u ontvouwen. Nog maar een paar weken! Tot dan?